Bezoekers tentfeest keren zich tegen politie; vijf aanhoudingen

zondag 30 november 2014

Putten - Bezoekers van een tentfeest aan de Enghuusweg hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag 30 november tegen de politie gekeerd. Agenten werden in het nauw gedreven, met stenen en glazen bekogeld, geschopt en geslagen. Twee agenten raakten lichtgewond. Met assistentie van meerdere agenten heeft de politie vijf aanhoudingen verricht. Er wordt een nader onderzoek ingesteld en meer aanhoudingen worden verwacht.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding vangeluidsoverlast en ging ter plaatse. In een weiland bleek in een feesttent eenbesloten feest te zijn met ongeveer 100 bezoekers. Met de organisatoren werdenafspraken over het geluidsniveau gemaakt. Rond 02.30 uur kwamen er meerdereklachten over de muziek. Nu ging de politie opnieuw naar de feesttent, maar numet twee surveillance-eenheden.

Doorgang belet

De organisatie was meewerkzaam en in overleg met hen werdbesloten de muziek uit te doen en het feest te beindigen. Even later werd demuziek toch weer aangezet en een aantal feestgangers keerde zich tegen depolitie. Zij zochten de confrontatie met agenten en belemmerden hen de doorgangnaar de uitgang. Ook werd een agent bij zijn collega?s weggetrokken. Het luktede overige agenten om hem weer terug te halen en ondertussen was assistentie vanandere surveillance-eenheden gevraagd.

Geweld tegen agenten

De agenten wisten uit de tent te komen en buiten vormden zij metandere agenten een linie om de amokmakers van zich af te houden. Vanuit de groepfeestgangers werd het nodige geweld gebruikt en werd op een gegeven moment metstenen en glazen gegooid.

Assistentie

Diverse agenten verleenden assistentie. Hierbij waren ookagenten met een diensthond. De Enghuusweg werd gedeeltelijk afgesloten ombezoekers op een gestructureerde wijze te laten vertrekken. Een aantal voldeedhieraan.

Aanhoudingen

Een aantal feestgangers bleef zich tegen de politie verzetten ennog steeds werd met glaswerk en stenen gegooid. Uiteindelijk wist de politie methet nodige geweld de vechtenden te verdrijven en daarbij enkele aanhoudingen teverrichten.

Letsel

Sommige mensen liepen rake klappen op en ook werden enkelen vanhen door de diensthonden gebeten. Bij de politie raakten twee agentenlichtgewond en een heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Geweld wordt niet getolereerd

De verdachten zijn tussen de 27 en 31 jaar oud en zij zijningesloten. De politie stelt een verder onderzoek in waarbij mogelijk meeraanhoudingen volgen. Los daarvan vatten we geweld tegen personen met eenpublieke taak hoog op en pakken we dit voortvarend aan.20141937231

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zeewolde | 112 alarmeringen Zeewolde | Goedkoop Tanken in Zeewolde | Supermarkten in Zeewolde | Weerbericht Zeewolde